Project omschrijving

Het oorspronkelijke huis in zijn eer herstellen en orde creëren in de wirwar van uitbouwen en toevoegingen was het doel van Studio MRTN bij het aannemen van deze opdracht. De daklijn en de oude houten balken worden daarom teruggebracht en de gehavende wanden hersteld. De voorgevel wordt daarbij aangevuld met drie klassiek uitgevoerde dakkapellen.

De nieuwe gedeeltes worden in contrasterend wit uitgevoerd en aangevuld met een tweede kap van zink. Samen met het terugbrengen van de originele elementen is het ontwerp volledig afgestemd op de eisen van de nieuwe bewoner. De ruime woonkeuken biedt niet alleen plek aan koken en eten, maar ook aan een ruime speelplek voor de drie kinderen. Daarbij maakt de klassieke voorkamer, afgesloten door schuifdeuren, het mogelijk in een rustige omgeving bij de open haard te zitten.


1 Kantoor | 3 Zitkamer | 4 Keuken | 5 TV-kamer | 6 Bijkeuken | 8 Slaapkamer | 9 Badkamer