Project omschrijving

Voor de uitbreiding van de sportclub naar Cruquiuseiland in Oost, heeft Great aan Studio MRTN gevraagd een eerste haalbaarheidsonderzoek te doen naar het interieur van de nieuwe ruimte. Door de beperkte hoeveelheid vierkante meters werden we hierbij geprikkeld om de klassieke indeling van een sportschool creatief te benaderen.

Veel sporters, zowel voor de HIIT als voor yoga, hoeven slechts van schoenen te wisselen en de jas in een kluisje op te bergen. Daarom is ervoor gekozen om de lockerruimte los te trekken van de klassieke kleedkamer. Voor de sporters die toch graag volledig willen omkleden, of die in plaats van thuis op de club willen douchen zijn de kleedruimtes aan deze lockerruimte gekoppeld. Door de twee functies te scheiden ontstaat er op piekmomenten (begin en einde van de lessen) geen opstopping en ruimtegebrek. De entreeruimte biedt door de grote bar uitstekend de gelegenheid om een gezonde maaltijd of drankje te nuttigen, de bar wordt hierbij ook gebruikt als intake voor nieuwe leden. Wat overblijft zijn 2 prettige en grote sportruimtes: de yogaruimte grenst aan de rustige binnentuin van het bouwblok, de HIIT-ruimte aan het water. De grote deuren en ramen bieden daarbij de mogelijkheid om in de zomer op de steiger oefeningen te doen.

Door het concept creatief te benaderen is er met een beperkte hoeveelheid ruimte toch een ruime en luxe studio ontworpen. Wilt u ook een sportstudio beginnen in een compacte (stedelijke) omgeving, neem dan gerust contact op met Studio MRTN.