Project omschrijving

Het ontwerp verbindt door middel van een gemeenschappelijk volume de belangrijkste onderdelen van het bedrijf: de kantoren en de materiaal-/werkloods. Waar de twee bedrijfsonderdelen tot voor kort gescheiden opereerden biedt de centrale kas met tribune een plek om samen te komen, kennis uit te wisselen en de gezamenlijke kernwaarden te delen. Iedereen behoudt daarbij zijn eigen plek in het gebouw, maar komt veelvuldig in aanraking met andere expertises en interesses.

Het centrale volume, de kas, wordt zorgvuldig tussen het bestaande kantoorvolume en de loods geplaatst. De grote centrale tribune wordt daarbij de verbindende transportfactor, maar ook een belangrijke verblijfplaats met verschillende functies. Zo bevinden zich hier de koffiebar/ontvangstbar, de receptie, het opleidingscentrum voor monteurs, diverse werk- en vergaderplekken en het bedrijfsrestaurant met aangrenzend buitenterras. Incidenteel kan de tribune worden gebruikt voor lezingen en bedrijfspresentaties.

De materialen van het exterieur en interieur zijn eerlijk en eenvoudig. Vrij van overdreven luxe, maar niet ondoordacht goedkoop. Het resultaat is een strakke loods met stellingen waar het gezamenlijke product in het oog springt, een kantoorverdieping met aparte werkkamers en een rustig materialenpalet om goed te kunnen concentreren en een centrale kas met veel hout en groen om te kunnen ontspannen. Een subtiele inpassing van een nieuw volume in combinatie met een totaalontwerp voor het interieur maken van dit ontwerp de nieuwe thuishaven van dit inspirerende en groeiende bedrijf.