Project omschrijving

Hoewel het appartementengebouw Kop Weespertrekvaart geen officiële Superloft (Marc Koehler Architects) is, biedt het wel alle vrijheden die daarbij komen kijken. De opdrachtgevers kozen 1,5 constructiemaat voor hun woning en vroegen Studio MRTN om de lay-out en het interieur te ontwerpen. Lichte materialen, subtiele houttinten en rauwe betonnen muren vormen het materiaalpalet. De verschillende kamers zijn zorgvuldig geproportioneerd en afgestemd op de wensen en leefstijl van de gebruiker. Grote openingen en deuren laten de kamers overlopen in de gemeenschappelijke ruimte: de hal.

De hal, het laatste dat je ziet als je je huis verlaat en het eerste dat je ziet als je er weer terugkeert. Het is de ontvangstruimte voor gasten en een beschutting tegen de elementen. De hal is de eerste stap in de privacy van een woning en vaak een kijkje in het leven van de bewoners. De hal is de verbinding tussen de verschillende kamers en hoewel het geen specifieke functie heeft (zoals een keuken), is het de lijm die alles bij elkaar houdt. De hal is zowel alles als niets.

Te gebruiken voor feestjes en borrels, het strijken van overhemden in de ochtend, maar vooral om rustig thuis te kunnen komen na een lange dag werken, is deze hal een multifunctionele ruimte voor het drukke leven van de opdrachtgevers. Samen met de lichte en ruime kamers is deze loft omgetoverd in een thuis dat bij hen past, nu en in de toekomst.