Project omschrijving

Een circulatie rondom de karakteristieke kern, een gedetailleerd verlichtingsplan en zorgvuldig op elkaar afgestemde materialen hebben deze woning uit de jaren zeventig naar de 21e eeuw getild. Alhoewel de opdrachtgevers hier al jaren met veel plezier wonen, wensten ze al geruime tijd een modern interieur met meer contact tussen de verschillende ruimtes. Aan Studio MRTN de uitdaging dit vorm te geven!

De zitkuil stond een goede circulatie en een grotere zithoek in de weg, de iconische kern wilden we echter bewaren en versterken. Door middel van een betonnen bank onder de open haard, een grote kastenwand tot in de nok en een doorlopende lichtrail wordt de kracht van de kern benadrukt en worden de verschillende ruimtes met elkaar verbonden.

De bouwkundige elementen en het vaste meubelwerk zijn door Studio MRTN ontworpen en vervolgens aangevuld met het eigen interieurplan van de opdrachtgever. Zo is een hybride ontwerp ontstaan dat weer jaren mee kan!