Project omschrijving

Hoewel het appartementengebouw Kop Weespertrekvaart geen officiële Superloft (Marc Koehler Architects) is, biedt het wel alle vrijheden die daarbij horen. De opdrachtgevers kozen 1,5 constructiemaat voor hun woning en vroegen Studio MRTN om de lay-out en het interieur te ontwerpen. Diepe, donkere aardse tonen domineren het kleurpalet en worden aangevuld door het rauwe beton van de draagconstructie en het hout van het vaste meubilair. De voorliefde van de opdrachtgever voor kunst en bijzondere meubelstukken komt hierdoor sterk tot zijn recht.

Door het strategisch plaatsen van een multifunctionele kern middenin de loft ontstaan op natuurlijk wijze meerdere leefgebieden. De kern bevat daarbij de keuken, 2 badkamers en het toilet. Ook zijn er op meerdere plekken opbergplekken en interessante kastjes geïntegreerd. Het gastenverblijf, met een en suite badkamer, heeft een aparte hoek in de woning gekregen. Het kan hiermee eenvoudig dienst doen als nanny room of als logeerplek voor familie. De slaapkamers liggen verscholen achter een lattenwand met een verborgen deur. Er ontstaat hiermee een duidelijke scheiding tussen de meer “publieke” en “private” gebieden in de woning.

Door het slim toepassen van kastenwanden en verfijnd materiaalgebruik is van deze loft een veelzijdige familiewoning gemaakt, zonder te versnipperen of verkameren. Wat overblijft zijn zorgvuldig geproportioneerde ruimtes die mee kunnen bewegen met de levensfasen van de opdrachtgever.