Project omschrijving

Twee van elkaar verdraaide volumes aan de Rivierdijk in Hardinxveld geven vorm aan de omgeving en bieden plaats aan verschillende woningtypen. De complexe regelgeving van het waterschap, de drukke weg aan de voorzijde en het hoogteverschil maakten het een uitdaging een ontwerp op te stellen dat enerzijds deze uitdagingen het hoofd biedt en anderzijds rustig en natuurlijk oogt.

De verdraaiing van de twee volumes wordt gebruikt om de route naar het achterliggende bedrijf vorm te geven. De ruimte die hierbij ontstaat vormt het trappenhuis naar de verschillende verdiepingen. De afmetingen van de blokken maken een enkele woning van 2 verdiepingen of een studio van 1 verdieping mogelijk. Hierdoor kan de indeling van het gebouw zich aanpassen als de woningvraag verandert. Ook een wooncarrière binnen het pand (van studio naar een meerkamerappartement) behoort hierdoor tot de mogelijkheden.

Het ontwerp van Studio MRTN voor deze dijkwoningen neemt de kwaliteiten van de locatie en versterkt deze door zijn volume en materialisatie. Door dit combineren met een duurzaam constructie- en indelingsconcept is er een veelvoud aan woonvormen mogelijk, nu en in de toekomst.