Project omschrijving

Woning met kern
Beslaat 1 pixel

Deze pixel kent twee onderscheidende gebieden: De dienende en bediende ruimtes. De kern in het midden van de woning herbergt de dienende functies als de trap, badkamer, toilet en berging. De kern zorgt daarbij voor een afbakening van twee ruimtes, die naar wens van de gebruiker kunnen worden ingericht. Deze indeling herhaalt zich op de verdieping wat vier gebieden oplevert. Deze kunnen worden gebruikt als woonkamer, keuken, slaapkamer of zelfs kantoor, zonder dat daarvoor structurele aanpassingen nodig zijn.

Hotelkamer
Beslaat 1/4 pixel voor elemental room
Beslaat 1/2 pixel voor suite

Buiten woningen en kantoren bieden pixels de gelegenheid tot het integreren van een hotel. Hierbij biedt een pixel plaats aan twee standaardkamers van twintig vierkante meter en één suite van veertig. In de hotelkamers worden de dienende ruimtes weer gebruikt om verschillende gebieden te maken. Waar de standaardkamer slechts een badruimte en een slaapgedeelte heeft, is bij de suite tevens een woonkamer aanwezig.

Familie appartement
Beslaat 1 1/2 pixel

Voor een optimale relatie met de omgeving is bij deze variant de dienende functie van de kern naar de wand verhuisd. Door middel van deze vrije plattegrond dient de woning als een bemiddelaar tussen de gebruiker en de locatie. De afwerking van de stalen kolommen en liggers wordt in het ontwerp benut als leidingkoker, waardoor overige muren geplaatst of verwijderd kunnen worden. Dat geeft vervolgens de mogelijkheid tot het combineren van verschillende pixels.


2 Woonkamer | 3 Slaapkamer | 4 Badkamer | 5 Toilet | 6 Buitenruimte