Project omschrijving

In elkaar verweven ruimtes, strakke zichtlijnen en een overvloed aan licht kenmerken de ombouw van de voormalige ‘Boerenleenbank’ naar een ruime en moderne eengezinswoning. Alhoewel het gebouw sinds de jaren ‘70 dienst doet als woning, waren de ruimtes nog steeds gebaseerd op het gebruik als bankkantoor. Aan Studio MRTN de uitdaging helderheid aan te brengen en het gebouw te moderniseren.

De huidige langgerekte uitbouw verminderde de kracht en uitstraling van het iconische vierkante hoofdgebouw. In nauw overleg met de opdrachtgever en de welstandscommissie heeft Studio MRTN daarop een nieuwe uitbouw ontworpen in moderne stijl. Het contrast versterkt beide bouwdelen en geeft helderheid en structuur in het aangezicht.

Verder wordt in het plan de 10 m2 grote, massief betonnen kluis het verbindende element tussen alle ruimtes. Aangevuld met diverse doorbraken en een weloverwogen interieurplan ontstaat een grote prettige leefruimte met verschillende interactieve gebieden. Met respect voor de historie, maar met het oog op de moderne eisen, krijgt dit voormalige bankgebouw een tweede leven als stijlvolle woning!


1 Woonkamer | 2 Kantoor | 4 TV-kamer | 5 Speelkamer | 7 Bijkeuken | 8 Terras | 9 Carport