Project omschrijving

Midden in de stad Rotterdam ligt, verborgen tussen het groen, het toevluchtsoord van een gepensioneerd stel. Het lange smalle kavel dat compleet afgebakend wordt door heggen, is slechts bereikbaar per boot.

De overgang tussen het publieke kanaal en de private tuin wordt vormgegeven door twee volumes die verschoven ten opzichte van elkaar op het kavel zijn geplaatst. Hierdoor ontstaat een publiek en een privaat terras, begrensd door de aanliggende volumes.

De twee terrassen staan door middel van een smalle gang met elkaar in verbinding. De melkglas wanden, die `s avonds door de achterliggende functie oplichten, markeren in combinatie met de smalle doorgang op duidelijk voelbare wijze de overgang tussen publiek en privaat.

In het publieke volume bevinden zich het boothuis en het gastenverblijf, in het private volume de woonfuncties van de opdrachtgever. Door het gebruik van bewegende kastenwanden kan elke ruimte naar de wensen van de bewoner worden vormgegeven.