Project omschrijving

Grenzend aan het van Leeuwenhoekpark en een grote collectieve binnentuin biedt dit ontwerp ruimte aan meerdere woningen en een kantoor (aan huis). De achtertuin van het zelfbouwkavel is daarbij niet alleen toegekend aan de onderste woning, maar biedt ook ruimte aan een collectieve groentenkas.

De kas, het van Leeuwenhoekpark en de collectieve binnentuin zijn eenvoudig bereikbaar door het slim ontworpen trappenhuis. Door deze zo compact mogelijk te houden blijft er een maximaal oppervlakte over voor de woningen. Variërend van 57 tot 90 m2 zijn de woningen geschikt voor zowel starters als senioren. Alle woningen hebben daarbij minimaal 2 slaapkamers, een ruime badkamer en een buitenruimte op het westen.

De constructie is deels van beton, maar grotendeels van CLT. Dit kruislings gelamineerde hout heeft dezelfde kracht- en brandeigenschappen als beton, maar heeft een enorme CO2-reductie tot gevolg. De plantenbakken aan de voorzijde en op de dakverdieping zorgen voor een vertraagde regenwaterafvoer en een groen uitzicht vanuit de woningen.


1 kantoor | 2 keuken | 3 collectieve groentenkas | 4 woonkamer | 5 slaapkamer | 6 berging/techniek | 7 buitenruimte